БАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ

Всяка събота от 01.11.2014 до 20.12.2014 и от 06.01.2015 до 31.03.2015

Така наричат Бали - един от най-известните острови-курорти в Индонезийския архипелаг. В древността се считало, че именно тук, край свещената планина Агунг (действащ вулкан на 3124 м надморска височина), сред огледално чисти езера и магически храмове, са живели хиндуистки божества.
Остров Бали е разположен недалеч от екватора, между островите Ява и Ломбок. Това е една от 27-те провинции на Индонезия. В света не са много подобни места, които привличат туриста с щедро дарена от природата красота, с мистиката на своята древна религия и култура. Наричат Бали и островът на хилядите храмове, където и до днес може да видите ред загадъчни ритуали. Растителният свят пък поразява със своето разнообразие. Растящите навсякъде водни лилии, жасмини и магнолии разнасят дивни аромати. Хиляди пътешественици се стичат на острова да съзерцават прочутите орхидеи.
А климатът тук наистина е изключително здравословен. Да възстановиш силите си сред екзотичната атмосфера на острова е истинска наслада. Бали се смята за световен лидер в SPA-услугите, организирането на екзотични сватби на чуждестранни двойки. Не напразно се смята за рая на влюбените, тъй като е предпочитано място за прекарване на месения месец. Да си припомним само знаменития балийски масаж! Местните жители използват древни рецепти, основани на природни продукти (морски водорасли, ефирни масла, тропически плодове и др.), както и най-нови технологии от Европа. Ефектът в борбата срещу стреса е поразителен!
За любителите на природата и приключенията има цял куп развлекателни програми: сафари на слонове, рали с бъгита, нощен поход до вулкана Батур, „разходка” по дъното на... океана със скафандър, подводно гмуркане за наблюдение на коралови рифове, джип-сафари, фолклорна вечер сред завладяващия декор на балийския залез, морски круизи, посещение на крокодилова ферма и гората на маймуните, центрове на художествените занаяти, мистични храмове и шопинг в столицата Денпасар.

ПРОГРАМАТА

1 ДЕН: Полет от София/Варна. Междинно кацане.

2 ДЕН / БАЛИ: Пристигане на остров Бали в гр. Денпасар след обяд. Трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.

3 ДЕН / МИСТИЧНИЯТ УЛУВАТУ И КЕЧАК: Закуска и свободно време. След обяд възможност за полудневна екскурзия с посещение на един от най-атрактивните храмове в Бали - храма Улувату, кацнал на 100 метрова скала над океана. Името Улувату е съчетание от две думи – „улу”- край и „вату” – камък, тоест – храм, стоящ на края на камъка. Именно на това внушително място залезът е един от най-енигматичните преживявания.  След залез слъце ще се насладите на мистичния балинезийски танц кечак, който се основава на сюжет от известния индийски епос „Рамаяна”. Нощувка.

4 ДЕН / КРАСОТАТА НА КИНТАМАНИ: Закуска. Свободно време или възможност за целодневен тур „Красотата на Кинтамани”, който ще ви потопи в очарованието на местните балинезийски танци, обичаи и спиращата дъха природа на острова. Първата спирка е в гр. Батубулан с представление на уникалния танц Barong & Kris. Следва посещение на пещерата на слоновете Bedulu Elephant, част от която е скален манастир, датиращ от IX век. Тук се намира и прочутата статуя на Ганеша – богът на благополучието, чиято фигура най-често може да се види в банките на острова. След обяд предстои вълнуваща разходка из района на  Кинтамани, откъдето се разкрива гледка към прекрасното езеро Батур и едноименния вулкан. По време на екскурзията ще се посетят селца с развити типични занаяти. Едно от тях – Мас, е известно със своята  дърворезба, Убуд - с картините, рисувани върху коприна, Челук с изработката на златни и сребърни накити. В тропическата градина ще опитате най-скъпо продаваното кафе в света, неизменна част от пейзажа на острова са и безкрайните оризови полета. Нощувка.

5 ДЕН / БАЛИ: Закуска. Време за пълна почивка, разходки и развлечения или екскурзия по желание - заради уникалното  преживяване ездата на слонове се превръща в неразделна част от вашето посещение в Бали. Ездата на слонове ви предлага спиращо дъха преживяване, когато най-големият бозайник в света ще ви отведе на гърба си в атмосферата на вълнуващо пътешествие. Ездата на слона в удобно седло, зад гърба на опитен водач е с продължителност 30 минути. През това време ще имате възможност да се потопите в девствената природна среда на стадото, да видите как слоновете живеят с другите диви животни. А преди да "яхнете" слоновете, ще стигнете до тях с джипове.

6 ДЕН / КОРАЛОВО ПРИКЛЮЧЕНИЕ – КРУИЗ ДО О. ЛЕМБОНГАН: Закуска. Свободно време или възможност за целодневен тур „круиз до о. Лембонган”. на борда на катамарана "Бали Хай II".  След не повече от 60 минутно пътуване по вода пристигате на острова, заобиколен от мангрова растителност, палми и бели пясъчни плажове. Имате избора да се поглезите с разнообразни забавления – плуване с шнорхел, гмуркане, возене с банан, разходка с лодка с прозрачно дъно, от където ще наблюдавате кораловите рифове и пъстрия подводен свят. Следва обяд на блок маса. След обяд предстои обиколка на острова  и завръщане в хотела. Нощувка.

7 ДЕН / БАЛИ: Време за пълна почивка, разходки и развлечения. Възможност да допълнителни екскурзии.

8 ДЕН / ОЧАРОВАНИЕТО НА ИЗТОЧЕН БАЛИ: Закуска. По желание целодневен тур „Очарованието на Източен Бали”. В тази част на острова се намира най-високата и най-свещена планина, а именно вулканът Агунг (3142 м.). Ненапразно балинезийското население е избрало да изгради най-важния и красив хиндуистки комплекс, наречен Бесаких, именно в подножието на тази  величествена планина. Целият предиобяд е посветен за посещение на този свещен комплекс, който се състои от 22 храма и е наречен още „Храмът майка”. Следва спирка в местността Букит Джамбул, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към долината. След обяд предстои посещение на балинезийското село Пенглипуран, в което ще видите как е изградена социалната структура на тази общност, датираща от XVI  в. На връщане към хотела ще посетите Клунгкунг, където се намира уникалната по своята архитектура и предназначение  в миналото „съдебна зала”, наречена Kerta Gosa.

9 ДЕН: Закуска. Свободно време. Възможност за късен чек аут. Трансфер до летището и полет.

10 ДЕН: Пристигане в София / Варна след обяд.


Цени на човек в евро на база нощувка със закуска:

 
хотел курорт стая цена

Sofitel Luxury Hotels 5+*

http://www.sofitel.com/gb/hotel-9078-sofitel-bali-nusa-dua-beach-resort-/index.shtml

Nusa Dua Luxury room 1590 евро
Nusa Dua & Spa 5 *
http://www.nusaduahotel.com/ 
Nusa Dua  Deluxe Garden View 1485 евро
Grand Mirage Resort Thalasso 5*
http://www.grandmirage.com/
Benoa Deluxe garden 1350 евро
Ramada Resort Benoa 4*
http://ramadaresortbenoa.com/
Benoa Superior Room 1280 евро
Hard Rock 4*
http://bali.hardrockhotels.net/
Kuta Deluxe Room 1395 евро
Bali Dynasty Resort 4* 
http://www.balidynasty.com/
Kuta Deluxe Room 1290 евро
Discovery Kartika Plaza Hotel 5 *
http://www.discoverykartikaplaza-bali.com/ppc/?gclid=CO_-7rzX57UCFeOXcAod0l8A7g
Kuta Deluxe Room 1430 евро
Aerowisata Sanur Beach Hotel Bali 4*
http://sanurbeachhotelbali.com/
Sanur Superior Room 1335 евро

Segara Village 4*  http://www.segaravillagehotel-sanur.com/

Sanur Cottage 1378 евро
Ayodya Resort Bali 5* http://www.ayodyaresortbali.com/ Nusa Dua   1410 евро


Пакетната цена включва:
-    самолетен билет София/Варна – Бали – София/Варна
-    7 нощувки в избрания хотел в Бали
-    трансфер летище в Денпасар – хотел – летище в Денпасар
-    медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 Евро

Пакетната цена не включва:
-    летищни такси –  от 250 евро/ 489 лв. (към 26.08.2014)
-    екскурзии (заявяват се и се заплащат предварително в България и се осъществяват при минимум 2 туриста):
-    полудневна екскурзия „Улувату и Кечак” – 80 USD/ 115 лв.
-    целодневна екскурзия „Красотата на Кинтамани” на български език – 80 USD/ 115 лв.
-    целодневна екскурзия с включен обяд „Коралово приключение” - круиз до о. Лембонган на български език – 120 USD/ 173 лв.
-    полудневна екскурзия „Джип-сафари и езда на слон” на български език – 97 USD/ 140лв.
-    други услуги, неупоменати в програмата
-    застраховка “Отмяна на пътуването” с ЕвроИнс – около 2,5 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисa ни
-    виза за Индонезия:
* получаване в България - 45 USD/70 лв.
* получаване на летището при кацане в Денпасар – 35 USD/50 лв.
-    такса напускане на Индонезия - плаща се на място на летището - USD 20/31 лв. (150 000 индонезийски рупии)     

Допълнителна информация:
-    Минимален брой туристи – 2 човека
-    Необходими документи за индонезийска виза при издаване в България

  • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
  • попълнен формуляр с личните данни на пътуващия
  • 1 снимка
  • копие от самолетната резервация
  • задължителна такса 45 USD за издаване на визата

-    Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в Индонезия
-    Агенцията си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Забележка: цената може да бъде променена в зависимост от промяната на валутните курсове и цената на самолетните билети. Всичките трансфери и екскурзии, споменати в програмата, са с климатизиран превоз